Enerji sektörünün yükselen markalarından Arken Jeneratör, kuruluşunun 13. yılını kutluyor. 2012 yılında İstanbul’da temelleri atılan şirket, geçen yıllar içinde hızla büyüyerek hem Türkiye’de hem de uluslararası pazarlarda önemli bir konuma ulaştı. Bugün 14.000 m²’lik üretim tesisi, yıllık 5.000 adede varan jeneratör kapasitesi ve geniş ihracat ağıyla faaliyetlerini sürdüren Arken, 13. yaşını yeni bir yatırımla taçlandırıyor
Kuruluşundan Bugüne Güçlü Büyüme
“Hayat Hiç Durmasın” mottosuyla yola çıkan Arken, kısa sürede güvenilirliği ve kalite odaklı yaklaşımıyla tanındı. 5 kVA’dan 2.500 kVA’ya kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firma, bireysel kullanıcıların yanı sıra sanayi, inşaat, sağlık, telekomünikasyon ve altyapı gibi kritik sektörlere de hizmet veriyor.
Arken’in büyüme yolculuğunun önemli kilometre taşlarından biri, ürünlerinin yurt dışı pazarlarda da tercih edilir hale gelmesi oldu. Bugün Avrupa’dan Afrika’ya, Orta Doğu’dan Türk Cumhuriyetlerine kadar geniş bir coğrafyada Arken markalı jeneratörler kullanılıyor.
İkinci Fabrika ile Kapasite İki Katına Çıkacak
Arken Jeneratör, 13. yıl dönümünü kutlarken mevcut üretim tesisine ek olarak ikinci fabrikasını açmaya hazırlanıyor. Bu yatırımın üretim kapasitesini artırması, lojistik verimliliği güçlendirmesi, ürün çeşitliliğini genişletmesi ve istihdama katkı sağlaması bekleniyor. Böylece Arken, hem Türkiye’de hem de uluslararası pazarlarda daha güçlü bir konum elde etmeyi hedefliyor.
Şirketin Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Kuruluşumuzun 13. yılını kutlamaktan gurur duyuyoruz. İlk günden beri müşterilerimize kesintisiz enerji çözümleri sunmayı amaçladık. Bugün geldiğimiz noktada sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde tercih edilen bir marka olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İkinci fabrikamızla bu başarıyı daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz.”
Ar-Ge ve Yenilikçilik Öne Çıkıyor
Arken, kuruluşundan bu yana yalnızca üretim kapasitesine değil, aynı zamanda teknolojiye ve yenilikçi çözümlere de yatırım yapıyor. Şirket, Ar-Ge çalışmalarıyla jeneratör verimliliğini artırırken aynı zamanda çevre dostu çözümler üzerinde de yoğunlaşıyor.
Ayrıca, Arken Assist markasıyla 7/24 kesintisiz servis hizmeti, Arken Solar ile de yenilenebilir enerji alanında projeler geliştirerek müşterilerine bütünsel çözümler sunuyor. Bu yaklaşım, firmanın sektörde sadece üretici değil, aynı zamanda enerji çözümleri sağlayıcısı olarak konumlanmasını sağladı.
#arken
#hayathiçdurmasın
#lifegoeson